Margot Peterse Tekenschilderingen Transparant
Transparant

Margot Peterse (1962) volgde de kunstacademie in Utrecht van 1982 tot 1987. Momenteel is ze werkzaam als theaterkostuum-ontwerpster. Daarnaast vervaardigt ze theaterkostuums voor dans- en theatergezelschappen.

De afgelopen jaren heeft ze zich verder ontwikkeld in vrije kunst: fotografie, tekenen, schilderen en etsen. Een groeiproces. Een ontwikkeling. Maar ook de nieuwsgierigheid: Wat gaat er hierna gebeuren?

In de verschillende kunstvormen komen verschillende kanten van Margot's persoonlijkheid naar voren. Niet alleen haar visie OP, maar ook haar interactie MET het leven.

Haar solitaire kant in de fotoserie 'Gestolde oerkracht' waarin ze haar verwondering over het leven visualiseert.
Haar expressiviteit in de Modeltekenschilderingen: de bijna fysieke uitdaging van het groot en uitbundig werken.
In het etsen beleef je een stuk mee van de kracht die ze haalt uit het gevecht met het materiaal, resulterend in een beeld dat haar zelf vaak verwondert.
En tenslotte de behoefte aan creatieve wisselwerking in haar werk voor het theater; een kostuum bedenken en vervaardigen dat een verhaal verwoordt in het grotere geheel van de produktie maar dat tevens ambachtelijk vervaardigd is voor de individuele speler, aangepast op de uitdagingen van zijn of haar rol.

Inspiratie haalt ze ook uit het delen van haar werk met anderen, zoals nu met u. Wilt u verder informatie over haar werk, zou u een opdracht willen plaatsen, bent u ge´nteresseerd in een aankoop of weet u bijvoorbeeld een leuke plek voor een verkoopexpositie, dan kunt u een reactie plaatsen in het gastenboek.